Route - De Hollandsche Maagd

DE GALERIE HANTEERT EEN EIGEN KUNSTKOOPREGELING*

De Hollandsche Maagd is gevestigd in het historische centrum van Gouda. Vlak bij de markt, de Sint Janskerk en MuseumGouda. Op de Oosthaven 28, recht tegenover "De Moriaan" vind u Galerie De Hollandsche Maagd.

Openbaar vervoer

Vanaf het NS station Gouda kunt lopen richting markt (ongeveer 10 minuten). Als u de bordjes "Stadhuis" volgt, kan het eigenlijk niet missen.

Vanaf de Markt/stadhuis

Vanaf de voorkant van het stadhuis op de markt houdt u links aan richting ING-bank. De ING-bank houdt u vervolgens aan uw rechterhand en u komt op de Dubbelle Buurt. Het verlengde van de Dubbelle Buurt is de Oosthaven. Naast het Kantongerecht op Oosthaven 28, vindt u Galerie de Hollandsche Maagd.

Route en langs de straat parkeren (als er plek is)

Met de auto komt u de binnenstad in via het Bolwerk (bij het Best Westernhotel). U gaat de brug over, voor het hotel links en daarna gelijk weer rechts. U volgt het water, de Gouwe (u rijd op de Hoge Gouwe), aan het eind bij de sluis gaat u rechtsaf en bent dan op de Westhaven, doorrijden tot de Noodgodsbrug, linksaf de brug over en weer linksaf en u bent op de Oosthaven met op nummer 28 De Hollandsche Maagd. Op de Oosthaven en Westhaven zijn er (beperkt) betaald parkeerplaatsen, betalen kan bij een parkeerautomaat of via een parkeerapp.
Aan de IJsselkade is een parkeerterrein met nog een aantal parkeerplaatsen (tegenover het Tolhuis) waar u kunt parkeren (is ook betaald parkeren).

Er is zeker niet gegarandeerd plaats daarom kunt het beste parkeren op Parkeerplaats Klein Amerika en naar de Oosthaven lopen. Dit is een wandeling van ongeveer 10 minuten. U loopt het parkeerterrein af richting centrum en gaat de Tiendewegbrug over, de Lange Tiendeweg (een winkelstraat) op. Voor de Korte Tiendeweg slaat u links af, de Jeruzalem-straat in; voor het witte Willem Vroesen-huis gaat u rechtsaf de Molenwerf op. Aan het eind van de Molenwerf gaat u links af en komt u op de Oosthaven.

Route vanaf Parkeergarage Centrum: U verlaat de parkeergarage richting centrum. Dan loopt u langs het beeld van het kaasmeisje, de Agnietenkapel, de Waag en het stadhuis tot aan
de ING-bank. Links van de ING-bank de Dubbele buurt op, u komt dan de op Oosthaven.

Let op: het is betaald parkeren binnen de singels van de binnenstad. Ook buiten de singels is het gedeeltelijk voor vergunninghouders/betaald parkeren (staat aangegeven).


.

 

De Hollandsche Maagd
Oosthaven 28, 2801 PD Gouda
Tijdens exposities open op
do/vr 13-17u, za 11-17u en op afspraak
T
06 15 38 60 63

De galerie is tijdens exposities open op
do - vr: van 13 tot 17 u
za: van 11 tot 17 u
Andere tijden? Bel even:
T 06 15 38 60 63
terug

De Hollandsche Maagd | Galerie/Kunstcadeaus | Geschiedenis | Nieuws | Workshops | Anita Gaasbeek